Thuiswerken? Tijd voor kunst!

Thuiswerken? Tijd voor kunst!

Thuiswerken? Tijd voor kunst!

Thuiswerken? Tijd voor kunst!

Geplaatst op 8-12-2020 door Robert de Jong
Tegenwoordig werken we veel vanuit huis. Waarschijnlijk zullen we dit ook in de toekomst blijven doen. Wellicht heb je al een kamer ingericht als thuiswerkplek. 

Een goede bureaustoel en tafel is hierbij natuurlijk van belang, maar heb je ook gedacht wat thuiswerken met kunst voor jou kan betekenen? Kunst kan namelijk een waardevolle aanvulling zijn op de werkkamer. Mooie kunst op je thuiskantoor is niet alleen fijn om naar te kijken, het brengt ook andere voordelen met zich mee. Lees hieronder over enkele voordelen van kunst in de (thuis)werkkamer!

 

           

 

1. Kunst is gezond

Kunst is goed voor je gezondheid! Dit wordt steeds vaker door onderzoek aangetoond. Zo blijkt bijvoorbeeld dat je brein dopamine (het gelukshormoon) aanmaakt wanneer je naar kunst kijkt. Ook kan je in sommige gevallen fysiek een rustgevend effect ervaren wanneer je naar kunst kijkt. Je spieren ontspannen en je hartslag daalt.
 

2. Kunst stimuleert creativiteit

Van kunst kan je veel leren. Kunst betekent voor iedereen iets anders en daardoor is het een goed middel om je creativiteit én eigen beoordelingsvermogen aan te spreken. Wat zié je eigenlijk en hoe verschilt dit van interpretaties van anderen? Kunst kan je helpen bij het trainen van je waarnemingsvermogen, stimuleert je om je eigen interpretatie onder woorden te brengen en om je open te stellen voor andere perspectieven. Deze nieuwe mindset kan je vervolgens ook op andere situaties toepassen.
 

3. Kunst maakt exclusief en eigenzinnig

Behalve de invloed van kleur en licht op de stemming is er nog een ander aspect dat een rol speelt in het inrichten van een uniek aangeklede werksfeer. Werknemers geven aan behoefte te hebben aan het creëren van een eigen plek met een persoonlijk gezicht. Het scheppen van een klimaat waar zij zich prettig en thuis voelen is duidelijk een voorwaarde om optimaal te kunnen presteren.
 

 

4. Kunst bied uitkomst

Voldoende privacy, rust, een goede akoestiek – een werkruimte kent vaak vele uitdagingen. In de werkruimte is de wens voor privacy, concentratie en rust sterk toegenomen. Oplossingen voor dit soort vraagstukken kunnen al liggen bij simpele veranderingen. Dat kunst ook hier een optie is, zou je misschien niet verwachten. Tóch gaan kunst en functionaliteit vaak goed samen. Zo zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om kunst op akoestische panelen te maken, die zorgen voor het dempen van geluid en galm. Heb je een werkruimte met veel glas en ramen? Dan kunnen raamfolies met kunstprints uitkomst bieden.
 

5. Kunst is tijdloos

Mooie kunst is tijdloos. Het is niet alleen geschikt voor je huidige werkkamer, maar ook voor toekomstige. Waar een bureaustoel verslijt en apparatuur verouderd, gaat een schilderij een leven lang mee. Een betere investering in je thuiswerk interieur kan ik in ieder geval niet bedenken! 

 

6. Kunst verminderd stress

Tot slot: de ontspannende, beschouwende aspecten van kunst kunnen helpen de stressniveaus te verlagen! Win-win!
 


Kunst is mooi, interessant en kan een kantoor omtoveren tot inspirerende werkplek. Maar kunst doet in al zijn diversiteit nog veel meer en kan een oplossing bieden voor talloze vraagstukken. Op basis van de zes bovenstaande positieve effecten van kunst op de werkvloer, wordt duidelijk dat kunst op je (thuis)kantoor eigenlijk een absolute must is!

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!
Recente berichten
Thuiswerken? Tijd voor kunst! door Robert de Jong
Tegenwoordig werken we veel vanuit huis. Waarschijnlijk zullen we dit ook in de toekomst blijven doen. Wellicht heb je al een kamer ingericht als thuiswerkplek......
Nieuwsbrief #2 door Robert de Jong
Gerelateerde producten